2011-03-13

Nybakat matbröd och nyrostad musli till frukosten...

Nu har vi blivit riktigt bortskämda av Mikaela....

Flera morgnar ,under tiden hon varit hos oss,så har hon bakat matbröd!! Jättegott och nyttigt bröd...alldeles ljummet och klart lagom till frukost

Blanda:
1 dl havregryn
3 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
2 msk olivolja
2 tsk malda brödkryddor
2 dl vatten(mjölk)

Blanda allt i en skål och ha på mer dinkelmjöl, tills du kan rulla ut degen på en plåt utan att bli kladdig, men den skall ändå vara ganska GANSKA lös.
Grädda i 225 grader i ca 7 minuter...Dela på bröden medan dom är varma så går det sen lätt att rosta dom när dom kallnat, om du vill det.
........................................................................................................................................................................
Nyrostad Musli:
Det är ju så enkelt och billigt i jämförelse med att köpa färdig..
Ta det DU tycker om!
Gå till frö, nöt, sädeslags hyllorna i din matbutik och shoppa loss.. Det räcker till många omgångar musli..

Blanda:
Hacka de nötter du vill ha i, ha i frön (solros, pumpa, linfrö osv) + havregryn...
Ställ in det i ugnen för att rosta på 200grader i 20minuter.. Rör om lite då och då..
Vill du ha med torkad frukt.. ha isåfall i det efter de första 20min och rosta i 5min till..
Sen är det klart =) Supergott att ha på gröten!

Testa med kryddor.. Kanel är gott.. kokos... russin... dinkel..... Det finns så mycket att välja på!

1 kommentar:

  1. mmmm så gott det verkar;) Tänk att få nybakt bröd var morgon, lyx;)

    Önskar dig en härlig start på veckan

    SvaraRadera