2010-03-14

Mer decoupage

Inte helt lätt...
Jag gjorde först några ägg av gips.
Jag blåste ur 4 st ägg och lämnade en ganska stor öppning i ena änden av äggen och tejpade igen den andra, sedan hällde jag i tunn snabbstelnande gips......Jag hann inte riktigt med så jag fyllde en ägghalva av plast,med gips som inte längre var rinnande.
När allt torkat så försökte jag mig på mera dekoupage...På den stora ägghalvan var det helt ok men dom små ... neej det fungerade inte. Först försökte jag limma på korta remsor av gamla notblad men dom var för hårda för dessa små ägg, sedan tänkte jag att jag limmar väl på av en likadan servett som den stora ägghalvan men neej!!Eftersom ägget är runt , du limmar , servetten är tunn och du hela tiden måste hålla i ägget, så fastnar fingertopparna och servetten följer med...men det är nog finare med vita ägg,eller hur!

3 kommentarer:

 1. Jaa, vita ägg är fina.
  Det verkade vara lite pyssligt det där. Blåste ur ägg en gång, fick nog blåsa så jag blev blå innan allt var ute, himla tungt var det. Sedan skjöldes de noga innan de fylldes med smält choklad med hackade nötter. Jättesmarrigt, men, lite jobbigt att blåsa ut äggen. Så numer äter vi bara chokladen som den är:)
  Du kan ju måla dem äggen, blir det inte bra får du måla dem vita igen;)
  Ha det bra.
  Camilla

  SvaraRadera
 2. Oh, I like it!
  Best wishes....Luna

  SvaraRadera
 3. Vad fint du gör o vad inspirerad jag blir!! =9 Vart köper du snabbtorkande gips? Jag funderar på o samla ihop ett gäng i vår/sommar o gjuta betong, sugen o vara med?

  SvaraRadera