2009-11-28

Fisksoppa.


Den här fisksoppan är bara sååå god och väldigt lätt och snabb att laga till.
Skala och riv morötterna , skiva purjon, fräs detta i lite margarin tills det mjuknar. Pudra över lite vetemjöl och blanda sedan i creme fraichen. Häll sedan i buljongen, tomatpure´n och kryddor, smaka av med vitt vin och ev mer tomatpure ´och ev ketschup. Låt koka ihop ngn minut. Skär fisken i kuber ca 1.5cm stora, lägg i fiskbitarna,sjud i ca 3 min. Lägg sist i räkorna. Servera med aioli, gjord på creme fraische, vitlök, svartpeppar och salt, och bröd.
1 purjolök
3 morötter
margarin
vetemjöl
1 brk creme fraiche
5 dl fiskbuljong
1,5 msk tomatpure´
0,5 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl vitt vin
3-400g torsk el dyl. fisk
100gr skalade räkor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar