2010-04-12

Vårstädning i växthuset

.....................................
....

Växthuset som jag har är av minsta storleken.Det stog här när vi flyttade hit men är men riktig växthus/frö intresserad så är det här på tok för litet.Eftersom jag egentligen inte är växthusmänniska så får det duga...i allafall så länge, vem vet . Fick jag välja så skulle jag naturligtvis vilja ha ett stort som man kan använda som allrum och kanske med vindruvor klättrande och hängande i taket, ett med träramar.
Igår gjorde jag iallafall en vårstädning där ute. Jag fick en kommetar av min kompis Anneli ,att jag skulle ringa när jag var klar med städningen för då räknade hon tydligen med att komma hit och fika:-))
Förra året gjorde vid så på tidiga våren,vi satt där och mös, för när solen ligger på är det ju jätteskönt där inne.
Jag har hurtsarna från vårt gamla kök i växthuset,det är ju så bra med lådor att förvara alla småpryttlar i . Det tråkiga var att dom har stått emot en träkant som växthuset står på och när den sugit i sig fukt utifrån så har även skåpen gjort det... dvs jag får inte vare sig upp eller igen dom nedersta lådorna, som står lite på glänt. Får hoppas att dom torkar så småningom och så har jag ställt dom en bit ifrån träkanten så det inte blir likadant nästa år igen!
Eftersom jag är ivrig och villse hur det blir ,NU, så målade jag hurtsarna igår när det var varmt och idag har jag varit till Ikea och köpt handtag till lådorna........ANNELI, jag skall bara få till en god macka eller nåt bakverk, sedan ringer jag!!!!
I dom vita burkarna har jag lite olika fröer från trädgården, och sedan skall det så småningom ut lite blommor i dom gula emaljerade kärlen.Jag tycker LITE synd om grodorna, dom ser ut som om dom försöker klättra för att hitta ut till dammen, där dom brukar bo med dom RIKTIGA grodorna under sommaren...

4 kommentarer:

 1. Det ser ut att vara ett mycket fint växthus du har! Och många fina saker har du i det!

  SvaraRadera
 2. Å, hoi!
  Jeg får nok ikke plass til så mange fine saker og ting i mitt veksthus, nei!
  For etterhvert skal det småplanter inn dit, de skal vokse seg store og bli satt ut i hagen etterhvert, og da!
  Da først kan jeg pynte i veksthuset.
  Nå driver gubben og maler inni der...

  SvaraRadera
 3. Litet växthus!!? Du får ju plats för så mycket vackert att titta på och det ser sååå mysigt ut! Söta burkar och vackra ting.
  Jag har inget stort växthus heller och fyller mitt med plantor till bredden och ingen onödig för mig liten tingest får plats under plant-uppdrivnings-tiden, efter att de flyttat ut kan jag göra små installationer för blommorna, men tyvärr ingen plats för mig.
  Ha en bra dag! /Bea

  SvaraRadera